Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında İnternet Aydınlatma Metni

  • Veri Sorumlusu
İNOLİF ENDÜSTRİYEL TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ olarak, (bundan böyle “ŞİRKET” olarak anılacaktır.) gerek web sitemizi kullanırken gerek her türlü başvuru formunu doldurarak gerekse de diğer başka yollarla tarafımıza iletmiş olduğunuz kişisel verilerinizin güvenliği hususuna azami hassasiyet göstermekteyiz. Bu çerçevede Şirketlerimiz olarak ürün ve hizmetlerimizden faydalanan kişiler dahil, Şirketler ile ilişkili tüm şahıslara ait her türlü kişisel verilerin T.C. Anayasası’na, ülkemizin taraf olduğu sözleşmelere ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”)’na uygun olarak işlenerek, muhafaza edilmesine büyük önem atfetmekteyiz. Bu sorumluluğumuzun tam bilinci ile Kanun’da tanımlı şekli ile “Veri Sorumlusu” sıfatıyla; kişisel verilerinizi hangi amaçlarla işlenebileceğini, kişisel verilerinizin toplanma yöntemini, hukuki amacı, verilerin kimlere aktarılabileceği konularını aşağıda izah ederek sizleri aydınlatmak istiyoruz.
  • Kişisel Verilerinizin Toplanması, İşlenmesi, İşlenme Amaçları, Aktarıldığı Taraflar ve Hukuki Sebepleri
Kişisel Verilerinizin Toplanması, İşlenmesi, İşlenme Amaçları Kişisel verileriniz; Şirketlerimiz tarafından faaliyetlerimizin yürütülmesi, sunduğumuz ürün ve hizmetlerin belirlenen yasal çerçevede sunulabilmesi ve bu kapsamda Şirketlerimizin sözleşme ve yasadan doğan yükümlülükleri eksiksiz ve doğru bir şekilde yerine getirebilmesi amacıyla farklı kanallarla mevzuat ve Şirketlerimizin politikaları gereği işlenmektedir. Kişisel verilerinizi Kanun’da belirtilen ilkelere uygun olarak, Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında işbu aydınlata metninde belirtilen amaçlarla işlenebilmek ve aktarılabilmektedir.
  • Şirket İç Operasyonlarının Yürütülmesi,
  • Müşteriye Dokunan Süreç ve Operasyonların Yürütülmesi,
  • Pazarlama Operasyonlarının Yürütülmesi,
  • Hukuksal, Teknik ve İdari Sonucu olan Faaliyetlerin Gerçekleştirilmesi.
  • Kurumsal İletişim Operasyonlarının Yürütülmesi
Yukarıdaki amaçlar kapsamında, Şirket’imizin tüm markaları adına en iyi hizmeti verebilmesi için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması, Şirket’imiz ve Şirket’imizin iş ortakları, çözüm ortakları, tedarikçiler, iştirakleri ve doğrudan veya dolaylı global ve yerel şirketleri tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirerek ilgili kişilere önerilmesi, tanıtılması, pazarlanması, satışı, satış sonrası hizmetlerin sunulması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve/veya icrası, Şirket tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için çalışmalar yapılması, söz konusu ürün ve hizmetlerin içerikleri konusunda bilgilendirme yapılması, yasal mevzuata uygun şekilde onay alınmak suretiyle ticari elektronik ileti gönderilebilmesi, faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş stratejilerinin geliştirilmesi ve iş süreçlerinin yürütülmesi, Şirket’imizin internet sitelerinin teknik olarak yönetimi, müşteri ve şikayetlerin takibi, ürün anketleri ve Şirket’imize gönderdiğiniz soruların takibi, Şirket’imiz tarafından yürütülen iletişime yönelik idari operasyonlar, itibar araştırma süreçlerinin yürütülmesi, etik değerlere ve Politika’da belirtilen amaçlar dahil hukuka uyum ve hukuki iş ve prosedürlerin yürütülmesi ve Şirket’imizin ticari ve/veya icrası, Şirket’imizin ve Şirket’le iş ilişkisi içerisinde olan kişilerin hukuki, teknik ve ticari güvenliğinin temini amaçlarıyla işlenebilecektir.Şirketimizin sunduğu ürün ve hizmetlerinden faydalanmayan ancak ileride faydalanabilecek veri sahiplerinin kişisel verileri, müşterilerle temasların takibinin yapılması, potansiyel müşteri kayıtlarının açılması, çalışan performansının ölçümlenmesi ve ürün ve hizmet satım süreçlerinin planlanması amacıyla da işlenebilecektir.Kişisel verilerinizin Şirketimiz tarafından işlenme amaçları konusunda detaylı bilgilerin yer aldığı Politika’ya İNOLİF ENDÜSTRİYEL TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ‘ den ulaşabilirsiniz.Kişisel Verilerinizin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarılma AmaçlarıToplanan kişisel verileriniz, Kanun’da öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları dahilinde, Şirketimiz tarafından aşağıda yer alan amaçlar doğrultusunda iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, Şirketlerimiz yetkililerine, hissedarlarımıza, çalışanlara, denetleyici kurumlara, alt yüklenicilere, ifa yardımcılarına, kanunen yetkili kamu kurumları ve özel kişilere aktarılabilecektir:
  • Şirket İç Operasyonlarının Yürütülmesi,
  • Müşteriye Dokunan Süreç ve Operasyonların Yürütülmesi,
  • Pazarlama Operasyonlarının Yürütülmesi,
  • Hukuksal, Teknik ve İdari Sonucu olan Faaliyetlerin Gerçekleştirilmesi.
  • Kurumsal İletişim Operasyonlarının Yürütülmesi
Kişisel Verilerinizin Toplanmanın Hukuki SebeplerKişisel verileriniz, Şirketimiz tarafından kişisel veri sahiplerine açıkça ve anlaşılabilir bir şekilde yazılı bilgilendirmede bulunularak, gerekmesi halinde açık rızaları alınarak, hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun, yukarıda açıkça belirtilen meşru amaçla bağlantılı ve sınırlı olarak, ölçülülük prensibi çerçevesinde toplanmakta, kullanılmakta, kaydedilmekte, depolanmakta ve işlenmektedir. Bu kapsamda kişisel verileriniz, Şirket’imiz tarafından e-posta, telefon, internet sitemiz, sosyal medya, mobil internet sitemiz ve talep/şikayet platformları kanallarıyla (yöntemleriyle) ve/veya ürün ve/veya hizmetlerin satışı, sunulması ve/veya takibi, taleplerin / şikayetlerin değerlendirilmesi ile kampanya / yarışma ve promosyon katılım taleplerinin alınması yoluyla toplanabilecektir. Bu kapsamda toplanan her türlü sözlü veya yazılı veri, Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve işbu Aydınlatma Metni’nde belirtilen Amaçlar kapsamında işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.
  • Gizliliğinin Korunması
Gizlilik politikası (“Politika”) şirket tarafından kurulmuş olan ve Sitemiz aracılığı ile topladığımız bilgilerin gizliliği ile ilgili olarak yaptığımız çalışmaları açıklamaktadır. Sitemizi kullanmaya başlamadan önce bu gizlilik politikasını okumanızı öneririz. Siteyi kullanarak bu politikanın madde ve koşullarını kabul etmiş sayılacaksınız. Şirket, Site yoluyla iki temel bilgi toplamaktadır. Bunların kullanılması yoluyla bir bireyin kimliğinin teşhis edilemeyeceği “Toplu Bilgiler”.
  1. Toplu Bilgiler: Siteyi ziyaret edip iletişim içine girdiğinizde, Şirket ve Şirkete hizmet sunmaları amacıyla Şirket ile anlaşmaya girmiş olan üçüncü kişiler üç kaynaktan kimliği belirsiz bilgiler toplayabilirler: sunucu günlük dosyaları, cookie’ler ve “piksel etiketleri”.
  2. Kişisel Bilgiler: Sitemize giriş yapmak için normal olarak kaydolmanız ya da Kişisel Bilgi sunmanız gerekmemektedir, ancak bazı özellikler kayıtlı olmanızı gerektirebilir. Sizden Kişisel Bilgileriniz sadece onları bize sunmayı gönüllü olarak istediğinizde alıyoruz- örneğin, bizimle Site aracılığı ile iletişim kurduğunuzda, anketleri cevapladığınızda ya da oy kullandığınızda, e-posta güncellemeleri için, iletişim bilgilerinizi güncellediğinizde (posta adresiniz, telefon numaralarınız ve/ya da e-posta adresiniz gibi) ve bunlarla birlikte Site aracılığı ile satışa sunulan ürün ya da hizmetleri satın almak istediğinizde (“İşlem”), alınan kredi kartı numarası ve son kullanma tarihi gibi ödeme bilgilerini (“Ödeme Bilgileri”) içerebilir.
  1. İletişimler: Ziyaretçilerimizin sorunları ve yorumları için bizimle iletişime girmelerini destekliyoruz. Kişisel Bilgiler size sorularınıza ve yorumlarınıza cevap vermek amacıyla kullanılabilir.
  2. Profesyonel Amaçlar: Aynı zamanda Kişisel Bilgilerinizi işlerini yönetmek ve analiz etmek gibi dahil profesyonel amaçlar için de kullanabiliriz. Site aracılığı ile sizin tarafınızdan sağlanan Kişisel Bilgiler şirkete sunmuş olduğunuz diğer bilgilerle (çevrim içi ya da çevrimdışı araçlar yoluyla), demografik bilgilerle ya da kamuya açık diğer bilgilerle ya da şirketin çevrimiçi ya da çevrimdışı olarak başka şekillerde elde edebileceği sizin hakkınızdaki diğer bilgilerle birleştirilebilir.
iii. Çekilişler, yarışmacılar, piyangolar, ve diğer promosyonlar: Site aracılığı ile (adınız, e-posta adresiniz, kullanıcı adınız ve şifreniz gibi) çevrimiçi kayıt gerektiren çekilişler, yarışmalar, piyangolar ve benzeri promosyonlar gerçekleştirebiliriz. Normal şartlar altında bir çekilişe yarışmaya, piyangoya ya da benzeri bir promosyona katıldığınızda ya da uygun olması durumunda kazandığınızda sizden belirli Kişisel Bilgiler isteriz. Bu Kişisel Bilgileri ilgili çekilişin, yarışmanın, piyangonun ve promosyonların sponsorları olan üçüncü kişilerle (bizim tarafımızdan gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği önemli olmaksızın) ya da ilgili çekilişlere, yarışmalara, piyangolara ya da promosyonlara uygulanmakta olan kurallar uyarınca paylaşabiliriz. Site aracılığı ile yer alacağınız her çekilişin, yarışmanın, piyangonun ve promosyonun kurallarını dikkatlice gözden geçirmeniz gerekmektedir çünkü şirketin ya da bir sponsorun Kişisel Bilgilerinizin kullanımı ile ilgili bu tip kuralların madde ve koşullarının işbu Politika ile çelişkiye düşmesi durumunda ilgili kuralların madde ve koşulları geçerli olacaktır.
  1. Özel Promosyonlar ve Ürün Bilgileri: Bunlar ek olarak, şirket Kişisel Bilgilerinizi size ürünlerimiz ve özel promosyonlarımız hakkında e-posta güncellemeleri ve bildirimler sunmak amacıyla kullanabilir. Herhangi bir zamanda bizden bu tip mesajlar almaktan vazgeçebilirsiniz.
  2. Önemli İletişimler: Zaman zaman Kişisel Bilgilerinizi size Sitemiz, ya da maddelerimizdeki, koşullarımızdaki ya da politikalarımızdaki değişikler ile ilgili önemli bilgileri e-posta yolu ile göndermek için (“Önemli e-postalar”) kullanabiliriz.
  3. Hizmet Sağlayıcı Üçüncü Şahıslar: Web sitesi barındırma, veri analizi, haber bülteni hizmetleri, içeren hizmetler sağlayan üçüncü şahıslarla birlikte çalışabiliriz. Bu üçüncü şahısların gerekli hizmetleri sağlamalarını mümkün kılmak amacıyla Kişisel Bilgilerinizi ilgili üçüncü şahıslarla paylaşabiliriz.
vii. Diğer: Son olarak, aşağıdaki sebeplerden herhangi birisi dolayısıyla bunu yapmamız gerektiğine inanırsak, Kişisel Bilgilerinizi ifşa edebiliriz: (i) yasal sebeplerle; (ii) yasal işlemlere ve hükümet taleplerine uymak amacıyla, (iii) Hizmet Şartlarımızı yürütmek amacıyla; (iv) faaliyetlerimizi korumak amacıyla, (v) şirketin, sizin ya da diğerlerinin haklarını, gizliliğini, güvenliğini ya da mallarını korumak amacıyla; makul tedbirleri gerçekleştirmemizi ya da karşılaşabileceğimiz zararları sınırlamamız mümkün kılmak amacıyla kullanılabilir.Diğer Üçüncü Şahıs Siteleri: Sitemiz üçüncü şahıs sitelerine link vermiş olabilir. Bu tür siteler (Bağlı Kuruluşlarının web siteleri de dahil), şirketin kontrolünde olan siteler olmayabilir. Bu sitelerin gizlilik uygulamaları ile içeriklerinden ya da burada link verilmiş diğer sitelerinden sorumlu değiliz. Bu linkleri sadece ziyaretçilerimize yardımcı olmak amacı ile sitemize koyabiliriz. Siteye konulan bir link şirket tarafından onaylandığı anlamına gelmez. Eğer kişisel bilgilerinizi veya ödeme bilgilerinizi bu tür üçüncü şahıs web sitesinde görünecektir (Site’de değil), ve vermiş olduğunuz kişisel bilgiler, bu üçüncü şahıs tarafından alınacak ve onun kontrolüne girecektir. Bu tür üçüncü şahısların gizlilik politika ve uygulamaları konusunda bilgilenmemiz önemlidir. DevirŞirketlerin varlık veya stoklarının tümünün ya da herhangi bir satış, birleşme, ortaklık, feragat, devir ya da elden çıkarılması durumunda, kullanıcılarımızdan Site kanalıyla almış olduğumuz her türlü ve tüm bilgileri devretme hakkımızı saklı tutuyoruz.
  • Çocukların Gizliliğinin Korunması
Şirketlerimiz çocukların gizliliğinin korunmasını ciddiye almaktadır. Siteleri aşağıda belirtilen yargı çevrelerinde yürürlükte bulunan tüm kanunlara uygun olarak işletmekteyiz. Yasal olarak on altı (16) yaşının altında olan veya yürürlükteki yasalarca izin verilmesi durumunda on üç (13) yaşın altındaki kişilerin Kişisel Verilerini toplamamaktayız. On altı (16) yaşın altında veya yürürlükteki yasalarca izin verilmesi durumunda on üç (13) yaşın altında olan çocukların herhangi bir Kişisel Verisini Siteye vermeden önce velisinin/vasinin onayını almış olmaları gereklidir. Toplama sırasında kullanıcının bu yaşın altında olduğunu saptamamız hâlinde o kişinin Kişisel Verilerini velisinin/vasinin onayı olmadan kullanmamakta veya veri işlemeyi sürdürmemekteyiz. Ancak bu tür bir onay olmaksızın çocuk belirli aktivitelere de katılamayabilir. Bir veli/ vasi “Kişisel Bilgilerinizin Yönetilmesi” kısmında listelenen seçeneklerden birini kullanıp bizimle bağlantıya geçerek çocuğunun Kişisel Verilerinin toplanmasını veya kullanılmasını inceleyebilir, iptal edebilir, değiştirebilir veya daha başka verilerin toplanmasını veya kullanılmasını reddedebilir (lütfen çocuğun ismini, adresini ve e-posta adresini veriniz).
  • Kişisel Veri Sahibinin Kanun’un 11. maddesinde Sayılan Hakları
6698 sayılı Kanun’un 11. Maddesinde sahip olduğunuz haklar düzenlenmiştir.Bu kapsamda kişisel veri sahipleri;
  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVK Kanunu’nun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.
Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ile Kanun’un 11. maddesinde belirtilen haklardan kullanmayı talep ettiğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızı içeren talebinizi İNOLİF ENDÜSTRİYEL TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ  formu doldurarak, formun imzalı bir nüshasını ‘’ [email protected] adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile ıslak imzalı olarak iletebilir veya KVKK’da belirtilen diğer yöntemler ile iletebilirsiniz.Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi, yukarıda belirtilen yöntemlerle Şirket’imize iletmeniz durumunda Şirket’imiz talebin niteliğine göre talebi en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, Kişisel Verileri Koruma Kurulunca bir ücret öngörülmesi halinde, Şirket’imiz tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır.Bu politikayı ya da Site aracılığıyla toplanan bilgilerin nasıl ele alınacağı ile ilgili politika ya da prosedürleri, önceden bilgi vermeden değiştirme hakkımızı saklı tutuyoruz. Bu sayfanın üst bölümündeki “en son revizyon tarihi” bölümüne bakarak bu Politikanın en son ne zaman revize edildiğini görebilirsiniz. Politikamızda yapılan her türlü değişiklik, revize edilmiş Politikanın, İnternet üzerinden Site aracılığıyla erişir hale gelmesinden sonra geçerli olacaktır. Bu tür değişikliklerin yapılmasından sonra, o tarihten itibaren revize edilmiş Politikanın, İnternet üzerinden Site aracılığıyla erişir hale gelmesinden sonra geçerli olacaktır. Bu tür değişikliklerin yapılmasından sonra, o tarihten itibaren revize edilmiş olan politikanın tarafınızdan kabulü gerçekleştirildikten sonra Site kullanımı gerçekleşecektir. Politikanın en son şeklini bildiğinizden emin olmak için periyodik olarak gözden geçirmenizi öneririz. Bu Politika, şirketin Site aracılığıyla Kişisel Bilgilerin toplanmasıyla (aşağıda tanımlanmıştır) ve şirketin bu tür bilgileri kullanmasıyla ilgili uygulamalarının ve yetkili beyanını temsil etmektedir. Bu politikanın özetlerinin üçüncü şahıs yazılımları ya da daha başka bir şekilde oluşturulmasının hiçbir yasal geçerliliği olmayacak, şirket için bağlayıcı olmayacak, bu Politikanın yerine geçmeyecek ve bu Politikayı yok saymayacak ya da değiştirmeyecektir.